Overweegt u een donatie?

Adapt, herbestemming Alkmaars erfgoed is een ideële stichting die levensduurverlenging bevordert voor Alkmaars erfgoed. Het behoud en gebruik van het materieel erfgoed staat voorop.

Met een gift aan Adapt steunt u onze stichting en profiteert u wellicht meteen van een belastingvoordeel. Dat voordeel kan van toepassing zijn bij een eenmalige donatie en is nog gunstiger bij periodieke donaties.

Onze financiële verantwoording van voorgaande jaren vindt u hier.

Rechtstreeks overmaken op onze bankrekening geeft de laagste kosten.
Bankgegevens: NL52 RABO 036 05 70 623, tnv de Stichting Adapt, herbestemming Alkmaars erfgoed.

Het bestuur bedankt iedere donateur voor diens bijdrage aan de toekomst van Alkmaars erfgoed.

Doneren kan via Ideal:

 

Via PayPal kan ook:
Adapt is door de Belastingdienst aangemerkt als “Culturele ANBI” (Algemeen Nut Beogende Instelling). We zijn daardoor niet belastingplichtig. De belastingdienst stimuleert het zelfs maximaal om onze instelling te begunstigen met een schenking. Denkt u daarom ook eens bij het opmaken van uw testament aan onze stichting, die als ANBI-instelling een totale vrijstelling van schenkingsbelasting en erfbelasting geniet.

Meer informatie over fiscaal aantrekkelijk doneren als particulier

Meer informatie over fiscaal aantrekkelijk doneren als bedrijf

Meer informatie over nalaten aan Adapt


CBF-keurmerk

Vanwege de onevenredig hoge kosten van 250 euro per jaar vragen we geen keurmerk aan van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), hoewel we aan alle criteria voor erkenning menen te voldoen.