De bus zit al vol

red-stripe

Volle bak in de touringcar van Bak Reizen. Wij kunnen geen deelname meer garanderen voor de gratis excursie per bus door de Schermer, als u zich niet eerder hebt aangemeld.

Alleen als zich nog mensen afmelden, kan er misschien alsnog een plek voor u vrijkomen.

  Uw naam

  Uw e-mailadres

  Heeft u een VIP-code? Hier invullen svp

  Wilt u nog iets kwijt?

  Georganiseerd door

  Logo Schermer Molensstichting
  Logo Schermer Molensstichting
  Adapt

  Gesponsord door

  Excursie Schermer

  red-stripe

  Op zaterdagochtend 8 april a.s. wilden erfgoedstichting Adapt en de Schermer Molensstichting graag aan het publiek laten zien hoe bijzonder de Schermer is, en welk uniek gebied daar aanschouwd kan worden: molens, dijken, maar ook stolpen en Raadhuis Wittenburg. Dat erfgoed verdient bescherming zonder het gebied economisch op slot te zetten: De Schermer geborgd.

  Vertrek bij Alkmaarse Poort om 9.30 uur
  We organiseerden daarom een gratis excursie per bus door de droogmakerij uit 1635. We verzamelden om 9.15 uur bij restaurant-zalencomplex De Alkmaarse Poort, Omval 72 te Alkmaar. Om 9.30 uur vertrokken wij daar per bus.

  Verschillende gezichtspunten
  Onze gasten kregen onderweg verschillende opvattingen te horen waar het Schermer landschap het meeste mee gebaat zou zijn. Landschap Noord-Holland kwam aan het woord, maar ook de voorzitter van LTO Noord afdeling Land van Leeghwater, de plaatselijke belangenorganisatie van agrarische ondernemers. Zij liet zien hoe landschapsbescherming al van oudsher verweven is met hun broodwinning.

  Inclusief lunch
  De gasten kregen rond het middaguur een lunch aangeboden bij de Museummolen aan de Noordervaart, met dank aan Vlieg Makelaars, sponsor van Adapt.
  Om circa 14 uur kwam de groep weer terug bij De Alkmaarse Poort.