20130706 DSC 58601 Header

Gratis lente-bustour langs erfgoed van de Schermer

Alkmaar, 23 maart 2017 – Op zaterdagochtend 8 april a.s. willen erfgoedstichting Adapt en de Schermer Molensstichting graag aan het publiek laten zien hoe bijzonder de Schermer is, en welk uniek erfgoed daar aanschouwd kan worden: molens, dijken, maar ook stolpen en Raadhuis Wittenburg.

Dat erfgoed verdient bescherming zonder het gebied economisch op slot te zetten: De Schermer geborgd.

Vertrek om 9.30 uur bij Alkmaarse Poort
De erfgoedorganisaties organiseren daarom samen een gratis excursie per bus door de droogmakerij uit 1635. Inmiddels zijn alle plekken bezet. Meer mensen kunnen wij helaas niet meenemen in de bus van Bak Reizen. Nieuwe aanmeldingen belanden nu op een wachtlijst. Alleen bij annuleringen is er dan een kans dat u alsnog mee kan.

Verschillende gezichtspunten
U krijgt onderweg verschillende opvattingen te horen waar het Schermer landschap het meeste mee gebaat zou zijn. Landschap Noord-Holland komt aan het woord, maar ook de voorzitter van LTO Noord afdeling Land van Leeghwater, de plaatselijke belangenorganisatie van agrarische ondernemers. Zij laat zien hoe landschapsbescherming al van oudsher verweven is met hun broodwinning.

Inclusief lunch
De 62 deelnemers krijgen rond het middaguur een lunch aangeboden bij de Museummolen aan de Noordervaart, met dank aan Vlieg Makelaars, sponsor van Adapt.

Uiterlijk om 14 uur komt de bus weer terug bij De Alkmaarse Poort.

Aanmelding
Wij hopen alle 62 deelnemers op zaterdagochtend 8 april te mogen begroeten. U kunt zich hier aan- (of af)melden. Alle deelnemers ontvangen woensdag 5 april een definitieve bevestiging van de Schermer Molens Stichting.

 

Samen met Schermer Molens Stichting
Deze informatie is ook te vinden op de website van de Schermer Molensstichting die dit mede-organiseert: schermermolens.info