Willemsoord ®PetervanAalst FJ0T7621

Excursie naar Den Helder op 21 maart voorlopig uitgesteld

Coronavirus update 13 maart

Uw en onze gezondheid en veiligheid zijn onze topprioriteit. De excursie naar Den Helder is daarom voorlopig uitgesteld. Dit is in lijn met de preventieve maatregelen van onze gastheren in Den Helder: Woningstichting Den Helder en Ontwikkelmaatschappij Zeestad.

Wij vertrouwen erop dat alle deelnemers de excursie op een later tijdstip in goede gezondheid kunnen meemaken.

ALKMAAR, 9 maart 2020 – Met inspirerende excursies wil Adapt de aandacht vestigen op herbestemming van erfgoed. Dit jaar gaan we naar Den Helder. Dicht bij huis vonden we een reisdoel waar inspirerende voorbeelden van herbestemd cultureel erfgoed zijn te bewonderen. Een nieuwe datum wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.


Foto: Klaas Heiligenberg

Zoals de Helderse bibliotheek aan de Keizersgracht, die in 2018 in Kuala Lumpur werd uitgeroepen tot Beste Bibliotheek Ter Wereld. De bieb, die is ondergebracht in een voormalige lagere school uit 1905, won in de categorie ‘nieuwe bibliotheek in een bestaand gebouw’.

Rijkswerf Willemsoord

Een ander mooi voorbeeld van herbestemming is de voormalige rijkswerf ‘Willemsoord’. Die heeft zich ontpopt als een stadswijk met verschillende centrumfuncties in het bestaande erfgoed.

Foto: Peter van Aalst

Interessante ontwikkelingen

In Den Helder vinden interessante ontwikkelingen plaats op het gebied van wonen en werken. Om winkelstraten aantrekkelijk te maken, werken winkeliers, vastgoedeigenaren nauw samen. In veel opzichten zijn ze verder dan andere steden.

De V&D heeft daar al een herbestemming. In moeilijke winkelstraten is het tij gekeerd. Volgens ons kunnen we er in Alkmaar inspiratie opdoen en er iets van opsteken.

Foto: Peter van Aalst

Duidelijke visie

Woningstichting Den Helder heeft een duidelijke visie op de toekomst van de stad, op inspelen op woonwensen van de bewoners, op de leegstand van winkels en op de herbestemming van cultureel erfgoed.

Deze woningcorporatie is op 21 maart onze gastheer. Het programma komt tot stand met medewerking van ontwikkelcombinatie Zeestad, waarin ook de gemeente Den Helder deelneemt.

Een bezoek aan ‘School 7’ en kijkje achter de schermen bij ‘Willemsoord’ behoren daardoor tot de hoogtepunten van ons bezoek aan deze stad met de meeste uren zonneschijn van Nederland.

Eerste lentedag

En welke dag is er meer geschikt voor een nieuw geluid en een blik op de toekomst dan de eerste lentedag?

Per luxe touringcar van Bak Reizen gaan we op 21 maart om 9.00 uur naar Den Helder en om 16.00 uur zijn we weer terug in Alkmaar.

Reserveren is nodig

De excursie wordt u dankzij onze sponsors kosteloos aangeboden, inclusief busreis en lunch. U wordt wel verzocht te reserveren. We brengen slechts vier euro reserveringskosten in rekening, zodat alleen oprecht geïnteresseerden zich aanmelden.

 

 

De reservering is pas definitief nadat wij de betaling hebben ontvangen en u van ons een schriftelijke bevestiging hebt gekregen. Reserveringskosten worden nimmer gerestitueerd.

Wij beloven u een inspirerende dag, dat staat zo vast als een huis!

Foto: Peter van Aalst