Voorzijde Ringers

‘Je kan de meisjes van Ringers hier nog horen’ [video]

ALKMAAR, 12 september 2014 – Op de eerste avond van het filmfestival Ringers Open is er een flinke toeloop van het publiek. Misschien komt dat door het superleuke filmpje met ons lid van de Raad van Adviseurs André Thomsen, emeritus hoogleraar Bouwkunde aan de TU Delft en Alkmaarder met zoete herinneringen aan de Ringers Chocoladefabriek

‘Als je heel stil bent, dan zou je het gekwek van de meisjes van Ringers hier nog kunnen horen’, zo beleeft de Bergense emeritus-hoogleraar bouwkunde André Thomsen de sfeer die nu nog op sommige plekken in het pand te voelen is. Thomsen is kenner van industrieel erfgoed en groot liefhebber van de Alkmaarse chocoladefabriek uit 1920. ‘Vroeger woonden wij hier aan de Frieseweg. Als klein jongetje ben ik nog binnen geweest toen er nog chocolade gemaakt werd. Overweldigend vond ik het toen’.

Thomsen maakt zich samen met Adapt Alkmaar sterk voor het behoud van de oude fabriek op Overstad. ‘Het is het enige industriële monument wat Alkmaar nog heeft, maar nog steeds is het niet zeker dat het blijft staan’.

Verslaggever @AnneKlijnstra kreeg een rondleiding door het pand van de emeritus-hoogleraar.