Header Taart Meo

Jongeren ontwerpen populaire website voor Alkmaars erfgoed

ALKMAAR, 19 december 2016 – Donderdag 15 december kwam de nieuwe website adaptalkmaar.nl van de Alkmaarse erfgoedstichting Adapt officieel live. Daarbij werden de jonge ontwerpers in het zonnetje gezet die werken bij stichting MEO. Zij hadden er maandenlang aan gewerkt.

De populariteit bleek meteen in de weken voor het officiële moment, want deze werd vanaf begin november meer dan 16.000 keer bezocht.

Jongeren ontwerpen websites
Adapt bestaat deze maand vijf jaar, maar had alleen nog maar een Facebook-pagina, Twitter-account, LinkedIn-bedrijfsprofiel en YouTube-kanaal. Stichting MEO bood aan een website te maken.

MEO biedt als leerwerkbedrijf met jonge, creatieve en enthousiaste medewerkers allerlei dienstverlening aan non-profitorganisaties. Jongeren doen er werkervaring op, samen met stagiairs uit het regulier en speciaal voortgezet onderwijs.

Dankzij professionele begeleiding en ondersteuning van vaste krachten, zoals een grafisch leermeester en een jobcoach vinden zij daarna hun weg op de arbeidsmarkt.

Sponsoring van advocatenkantoor
Dankzij sponsoring van advocatenkantoor Van Diepen Van der Kroef konden de jongeren ermee aan de slag. Het project werd tien keer zo groot als zij aanvankelijk hadden gedacht. Ook door de grote populariteit van adaptalkmaar.nl onder de Alkmaarse bevolking werden ze verrast. Veel bezoek was het gevolg van het protest tegen een plan voor dijkversterking in de Schermer.

Gasfabriek logische plek
Adapt vierde het eerste lustrum bij de Gasfabriek aan de Helderseweg, waar de website adaptalkmaar.nl officieel werd opgeleverd. Op de achtergrond speelden Adapt en Van Diepen Van der Kroef Advocaten in 2014 en 2015 een belangrijke rol bij de aankoop van dit industrieel erfgoed van de gemeente.

Stichting MEO wordt in januari de grootste huurder van de Gasfabriek, waarmee een gezonde exploitatie is verzekerd.