Ondertekening VBM Adapt

VBM Ontwikkeling nieuwe sponsor van Adapt

ALKMAAR, 25 april 2019 – VBM Ontwikkeling is de komende drie jaar hoofdsponsor van Adapt. In het IJkgebouw zetten woensdag 24 april algemeen directeur Jac Vries van VBM en waarnemend voorzitter André Bakker en secretaris Eddo Carels namens Adapt hun handtekening onder een overeenkomst. Daarmee werd de sponsoring bezegeld.

Familiebedrijf sedert mensenheugenis
VBM Ontwikkeling is een familiebedrijf dat al zo’n 140 jaar bestaat en een begrip is in Noord-Holland. Een groot deel van de naoorlogse woningen in Alkmaar is gerealiseerd en/of ontwikkeld door VBM.

Oorspronkelijk was het een aannemingsbedrijf, maar in de jaren ’80 en ’90 verschoven de activiteiten van bouw naar ontwikkeling. Sinds eind jaren ’90 concentreert VBM Ontwikkeling zich uitsluitend op projectontwikkeling, waarbij de nadruk ligt op woningen.

Erfgoed zorgt voor aantrekkelijk woonmilieu
Algemeen directeur Jac Vries licht de sponsoring van Adapt toe: “Wij herontwikkelen zelf geen erfgoed, maar bijna altijd nieuwbouw van woningen. Alkmaars erfgoed dragen we wel een warm hart toe. Voor ons is het behoud daarvan ook van commercieel belang voor een aantrekkelijke woningmarkt en een attractief woonmilieu in deze regio. De manier waarop Adapt zich daarvoor inzet, spreekt ons aan.”

De sponsoring biedt VBM de mogelijkheid om hiermee op een positieve manier geassocieerd te worden.

Vooral website zorgt voor exposure
Een trouw publiek met belangstelling voor Alkmaar en/of erfgoed volgt Adapt op de voet. Sinds 1 januari 2017 kreeg de website meer dan 92.000 bezoekers, die ieder ongeveer vijf pagina’s per bezoek aanklikten. Gemiddeld zijn dat 110 bezoekers per dag en 550 pageviews. Voor onze websitebeheerder Kobalt Digital is Adapt de klant met de hoogste bezoekcijfers.

Onder elke webpagina zal vanaf 1 mei het logo van VBM Ontwikkeling te zien zijn. VBM wordt bovendien zichtbaar als sponsor van Adapt bij evenementen zoals Open Monumentendag, excursies, bijeenkomsten en in de nieuwsbrieven.

Geen invloed op beleid
Beide partijen maakten goede afspraken over de sponsoring en de tegenprestaties. Zo is invloed van VBM Ontwikkeling op het beleid van Adapt uitgesloten.

Adapt zal niet meer dan één andere hoofdsponsor toelaten, die alleen in andere branches actief mag zijn dan het werkterrein van VBM.

De naam van de tweede nieuwe hoofdsponsor wordt binnenkort bekendgemaakt.