Fietsen In Ringers

Wethouders verkennen terrein Ringersfabriek per fiets

ALKMAAR, 10 september 2014 – De wethouders Elly Konijn en Victor Kloos brachten dinsdagochtend een werkbezoek aan de organisatie van Ringers Open. Een comité van de cinema-nomaden van Het Moment en de erfgoedbeschermers van Adapt! ontvingen de bestuurlijke delegatie.

Samen met de culturele hemelbestormers van The Halfwits en de creatieve ondernemers van De Blok Concept Store willen deze het bewijs leveren dat Ringers op deze plek een publiekstrekker kan zijn, zolang er de juiste initiatieven plaatsvinden.

De oude Ringersfabriek is met 16.000 vierkante meter zo groot, dat lange afstanden binnen de voormalige chocoladefabriek worden afgelegd per fiets. Wethouder Victor Kloos (Overstad) en wethouder Elly Konijn (Evenementenbeleid) kregen een van de gloednieuwe fietsen.

Spannend labyrint
Met dit transportmiddel verkenden zij de verschillende verdiepingen, zoals de tweede verdieping, waar in een spannend labyrint een palet van filmvoorstellingen tot stand is gekomen, en de vloer waar alle chocolade-activiteiten van Dobla worden geconcentreerd. Alleen wethouder Kloos durfde het aan om de horrorzaal te inspecteren. Wethouder Konijn liet zich op dat moment liever informeren over andere programma-onderdelen.

Het Ringers-winkelcentrum op Overstad, dat nu grotendeels leeg staat, biedt komend weekend onder de naam “Ringers Open!” drie dagen plek aan de nomadische cinema van Het Moment, samen met ander vermaak dat met cacao en chocola te maken heeft.

Films, chocolade en historie
Iedereen is welkom aan de Noorderkade 1027 (tegenover Stadsstrand De Kade). In speciale hoekjes van de oude Ringers Chocoladefabriek kruipen bezoekers in films. Er zijn korte en lange films, en de historie van Ringers en chocolade lopen als een rode draad door het programma. Cacao en chocolade kunnen bezoekers zien, ruiken, voelen en proeven. De chocoladegeschiedenis van Ringers valt op te snuiven. Iedereen kan ervaren wat het gebouw bijzonder maakt.

Openingstijden

  • Vrijdag 12 september van 20.00 tot 24.00 uur
  • Zaterdag 13 september van 11.00 tot 24.00 uur
  • Zondag 14 september van 11.00-18.00 uur.

Meer informatie over het programma op de facebookpagina van Ringers Open! of de website van Het Moment.

fietsen-in-ringers