1480 Foodbar Alkmaar

Raetsheren tweede hoofdsponsor van Adapt

ALKMAAR, 20 september 2019 – Vandaag tekende het bestuur van erfgoedstichting Adapt een vierjarige sponsorovereenkomst met de landelijk opererende assurantiemakelaar Raetsheren uit Alkmaar. De ondertekening vond plaats in Foodbar 1480 te Alkmaar.

Op verantwoorde manier risico’s nemen

Het motto van Adapt is ‘Samen Lef Tonen Met Alkmaars Erfgoed‘. Dit spreekt assurantiemakelaar Raetsheren aan.

Daarover zegt commercieel directeur Imco Struiksma van Raetsheren: “Dynamiek is vaak een kans en hoeft geen bedreiging te worden. Wij beschouwen het als onze missie om organisaties, waaronder monumenteneigenaren zoals gemeenten, woningcorporaties en Verenigingen van Eigenaren, risicobewust en zelfverzekerd te laten handelen.”

“Zodoende helpt Raetsheren haar klanten om op een verantwoorde manier de risico’s te nemen die bij ondernemen en vastgoedbeheer horen.”

Raetsheren is een van de grootste onafhankelijke intermediairbedrijven op verzekeringsgebied van Nederland. De nieuwe sponsor opereert landelijk, maar koestert de band met Alkmaar. Daar is het bedrijf gevestigd en wonen veel medewerkers.

Goede garantie voor een langere levensduur

Met de sponsoring maakt Raetsheren het mogelijk dat Adapt een positieve rol blijft spelen bij het behoud en zonodig herbestemming van Alkmaars erfgoed. De twee partijen menen allebei dat het soms nodig is om panden, hofjes en ander materieel erfgoed aan te passen aan nieuwe tijden, gebruikers en functies. Anders wordt het heel moeilijk om het te behouden en vitaal te houden.

Naast preventieve maatregelen tegen brand en ander onheil is een rendabel gebruik een heel goede garantie voor een langere levensduur.

Ondertekening in een van oudste panden

De gekozen locatie voor de ondertekening is daar een voorbeeld van. Het houtskelet van het pand dateert uit de 15e eeuw. Het is veelvuldig verbouwd en aangepast. Tot 2014 zat hier 90 jaar lang de beroemde fiets- en onderdelenwinkel de NLZaak. Sinds 2014 zit beneden de horecazaak Foodbar 1480 van ondernemer Yassine Hanyn. Boven wonen alleenstaanden en stellen in zeven appartementen.

Vooral website zorgt voor exposure

Een trouw publiek met belangstelling voor Alkmaar en/of erfgoed volgt Adapt op de voet. Sinds 1 januari 2017 kreeg de website meer dan 100.000 bezoekers, die ieder bijna vijf pagina’s per bezoek aanklikten. Gemiddeld zijn dat 110 bezoekers per dag en 525 pageviews. Voor onze websitebeheerder Kobalt Digital is Adapt de klant met de hoogste bezoekcijfers.

Onder elke webpagina zal voortaan het logo van Raetsheren te zien zijn. Bovendien wordt Raetsheren zichtbaar als sponsor van Adapt bij evenementen zoals Open Monumentendag, excursies, bijeenkomsten en in de nieuwsbrieven.

Geen invloed op beleid

Beide partijen maakten goede afspraken over de sponsoring en de tegenprestaties. Invloed van Raetsheren op het beleid van Adapt is bijvoorbeeld uitgesloten.

Wel ondersteunt Raetsheren Adapt de komende jaren financieel en met praktische bijstand. Zo adviseert de assurantiemakelaar momenteel bij het oplossen van problemen die zijn gerezen rond het eigendom en beheer van het antieke dieselgemaal aan de Cort van der Lindenkade.

Twee hoofdsponsors naast elkaar

Raetsheren is de tweede en laatste hoofdsponsor van Adapt. In april tekende Adapt een meerjarige sponsorovereenkomst met VBM Ontwikkeling in Oudorp. Beide hoofdsponsors zijn opvolger van VLIEG Makelaars, die dit hiervoor was.